Koulutamme suojainten käytössä
- Turvallisuus lisää työtehoa!

Eri työtehtäviin tarvitaan erilaiset suojaimet, autamme oikeiden suojainten valinnassa sekä koulutamme niiden käytössä. Yhtä tärkeää kuin kunnossa olevat suojaimet on niiden oikeaoppinen käyttö.

Järjestämme koulutuksia, joissa pääset myös kokeilemaan suojaimia käytännössä. Voit valita koulutustarjonnastamme sopivan koulutuksen. Voimme myös räätälöidä juuri teille sopivan koulutuksen eri tekniikoita yhdistäen.
Koulutukset järjestetään koulutuskeskuksessamme Helsingin Vallilassa tai toiveittenne mukaan omissa tiloissanne.

Henkilönsuojainkoulutusta:

Putoamissuojaus
Hengityssuojaus
(myös hengityssuojainten Portacount-tiiveysmittaukset)
Kuulonsuojaus
Silmiensuojaus
Päänsuojaus

Varaa koulutus

Päivitetty henkilönsuojainasetus voimaan 1.8.2021

Valtioneuvoston päivitetyssä asetuksessa uusia säädöksiä suojainten säilytykseen ja käyttöopastukseen liittyen:

1. Henkilönsuojainten säilytys
Henkilönsuojaimia on säilytettävä ja puhdistettava niin, että suojain säilyttää suojausominaisuutensa ja on työntekijän käytössä turvallinen, terveellinen ja hygieeninen.

2.  Henkilönsuojainten käytön opetus
Työnantajan on annettava työntekijälle riittävät tiedot työssä käytettävästä henkilönsuojaimesta ja sen turvallisesta käytöstä sekä niistä vaaroista, joilta henkilönsuojain on tarkoitettu suojaamaan. Työntekijälle on myös annettava opetusta ja ohjausta henkilönsuojainten oikeaan ja turvalliseen käyttöön ennen työn aloittamista.

Valtioneuvoston asetus >

Päivitä osaamisesi uuden säädöksen mukaiseksi.
Varaa koulutus!

Pasi Halmisto
Myynti ja henkilösuojainkoulutukset
pasi.halmisto@vandernet.com

Perehdytyskoulutukset myös etänä

Perehdytyskoulutus putoamisvaarallisilla alueilla työskentelyyn on teoriakoulutusta ja ratkaisumallien esittelyä. Perehdytyskoulutukset voidaan järjestää myös etänä Microsoft Teamsin välityksellä.
Kesto 2,5 h.
Osallistujamäärä rajoittamaton.

Käytännön koulutukset 1-3

1. Peruskoulutukset

Peruskoulutuksissamme käydään läpi suojainten oikea ja turvallinen käyttö. Kerromme putoamisen pysäyttävän ja putoamisen estävän järjestelmän erot. Saat vinkit tehokkaampaan ja ergonomisempaan työskentelyyn. Käymme läpi myös pelastamisen ja pelastautumisen perusperiaatteet.

2. Syventävät koulutukset

Kerromme peruskoulutuksen käyneille syventävissä koulutuksissamme monipuolisemmin eri tekniikoista. Syventävän koulutuksen käynyt osaa tehdä haastavampia työtehtäviä. Tietoa myös pelastamisesta ja pelastautumisesta.

3. Pelastaminen

Putoamissuojaimia käyttävät työntekijät työskentelevät olosuhteissa, joissa voidaan tarvita pelastamistaitoa. Pelastamis-koulutuksessa keskitytään laajasti pelastamisen ja pelastautumisen tekniikoihin ja harjoitteluun.

Varaa koulutus >

CT - Climbing Technology
putoamissuojauksen työkirja on kattava tietopaketti putoamisvaarallisissa olosuhteissa työskenteleville. Laajasti tietoa riskienarvioinnista, erilaisista tekniikoista sekä EN-standardeista. Työtekniikat esittelyssä suomen kielellä ja tarkoin piirroskuvin havainnollistettuna. Kielinä suomi ja englanti rinnakkain.
Lataa työkirja >

Vandernet Oy